miercuri, 8 decembrie 2010
In fata prapastiei
Cand ne cautam de lucru trebuie sa ne placa ceea ce facem si sa nu ne plictisim de munca, sa avem un program covenabil si un salar destul de bun.
Dincolo de aspectul domeniului in care mi-as dori sa actionez, este foarte important sa imi dau seama cum ar arata locul ideal de munca. Pentru a face pasul asta trebuie sa ma uit la mediile mele si mai multe alte lucruri pe care mii le doresc de la mine, inafara de locul de munca pe care il voi gasi si mai ales domeniul care il voi alege.
De exemplu daca mi-as alege un loc de munca in comert,eu cred ca as avea un salar destul de covenabil. Comerţul este unul dintre acele lucruri pe care le înţelegem în mod natural, dar întâmpinăm dificultăţi atunci când trebuie să-l definim. Dificultatea se datorează tocmai conţinutului foarte diferit pe care-l primeşte termenul, ca atare, în forme derivate sau în expresii. Acesta este motivul pentru care ne propunem să formulăm nu una, ci mai multe definiţii.
Pornind de la aceste aspecte, in continuare s-a considerat necesar a se supune atentiei, atat sub forma diacronica, cat si sincronica, pentru a asigura instrumentarul de actiune amintit, necesar in fundamentarea si formularea politicilor comerciale posibil a fi promovate in diferite zone de piata.
Comertul este infaptuit de societati comerciale cu capital public sau privat, regii autonome, cooperative, unitati proprii ale producatorilor, diverse organizatii.
Aceasta face ca sub aspect logistic comertul cu amanuntul sa reprezinte o unitate a trei procese: aprovizionare-stocare-vanzare, unitate in cadrul careia vanzarile de marfuri constituie activitatea esentiala, specifica relatiilor de schimb din cadrul respectivei forme de comert.
joi, 25 noiembrie 2010
CanoScan LiDE 90

Aceasta fotografie:mid-range şi scanner document este ideal pentru persoanele care au nevoie de fotografii de înaltă calitate şi scanează fiecare document atât de des.
Dimensiunile sale incredibil de mici, elibereaza spatiu, asa nu ajunge niciodata in drumul tau.
Caracteristici:
- USB de putere, nici o sursă de alimentare separată necesare
- 2400x4800dpi, 48 bit adâncime de culoare
- A4, scanare 300 dpi în aprox. 14 sec.
- Scanare către PC, e-mail şi PDF
- 4 butoane EZ
- Auto imagine corecţie
- Extensive de software
Exacte optică a caracterelor software recunoaşterile transformă textul imprimat - furnizarea de documente electronice editabile, fără a hassle de a le rescrie.
Acest scaner inteligent atrage toata puterea de care are nevoie de o singură conexiune USB - ceea ce înseamnă mai mult confort şi mai puţine cabluri. Este foarte uşor şi portabil, pentru utilizare oriunde.
Luminozitatea
ntru a putea determina luminozitatea intrinsecă a unei stele este nevoie să îi cunoaştem strălucirea aparentă definită prin cantitatea de lumină ce ajunge pe Pământ pe o unitate de suprafaţă.Luminozitatea se măsoară în watts (W) sau sub formă de multiplu a luminozităţii solare L○. ( un watt reprezintă 1 Joul/sec.
ntru a putea determina luminozitatea intrinsecă a unei stele este nevoie să îi cunoaştem strălucirea aparentă definită prin cantitatea de lumină ce ajunge pe Pământ pe o unitate de suprafaţă. Luminozitatea Soarelui este de 3,86 x 1026 W şi se notează cu simbolul L○). Aceasta reprezintă cantitatea de energie emisă pe secundă.
Luminozitatea nu poate

miercuri, 24 noiembrie 2010
marți, 23 noiembrie 2010
O eleva model

In clasa am o eleva model care vine des la scoala,este silitoare, are rezultate bune la scoala, profesorii sunt foarte incantati de ea.O cheama Usvat Claudia.Are 1,60, greutate 50, ochii caprui, satena.Ii place faorte mult matematica si are foarte bune note.O cunosc de 4 ani si ma inteleg faorte bine cu ea este o prietena adevarata.
Ea se pregateste la toate orele cu temele si cu lectiile invatate.Nu copiaza la extemporale si invata totul pentru a lua nota mare si buna.Claudia atunci lipseste de la scoala cand cand este bolnava si tot timpul se invoieste de la diriginta.Ii place sa participe la tot felu de evenimente scolare si ii place ca totul sa iasa bine si frumos. Are experienta in toate si este foarte priceputa.
joi, 18 noiembrie 2010
luni, 15 noiembrie 2010
Text


joi, 11 noiembrie 2010
Interviu
- Interviul: este de mai multe feluri: expres (interogarea câtorva trecători în legătură cu un eveniment unanim cunoscut și actual) interviul-informație - interviul-explicație (prin care reporterul îl determină pe intervievat să-și justifice o atitudine, să-și explice actele, opiniile, opera, etc).
- - să nu se refere la domenii cunoscute ziaristului
- - să nu aibă caracter general
- - să nu fie puse mai multe întrebări deodată
- - să nu fie lungi
- Interviul este specia care informează și elucidează, prin intermediul unui dialog. Rolul reporterului de interviu este să stabilească un dialog viabil, un mod de comunicare între el și cititor. Sondajul de opinie, informația și lămurirea unei situații sunt laturile principale ale interviului. Întrebările trebuie să fie scurte, clare și puse în cunoștință de cauză. Interviul are funcția principală de a exprima o atitudine, o opinie, este un mod direct de prezentare a unor idei. Întrebările depind și de informația pe care o are jurnalistul despre cel intervievat.
- cOsMyN@ min@: Buna ziua!
- Cristi c.ronaldo: Buna ziua!
- cOsMyN@ min@: Ma numesc Ilina Cosmina si as dori sa va iau un interviu daca se poate...
- Cristi c.ronaldo: Da, se poate.
- cOsMyN@ min@: Ce ocupatie aveti?
- Cristi c.ronaldo:Sunt elev.
- Cristi c.ronaldo: La Liceul Constantin Brancusi.
- cOsMyN@ min@: Ce clasa sunteti?
- Cristi c.ronaldo: Sunt clasa a XII - B.
- cOsMyN@ min@: Si ce planuri aveti pe viitor dupa ce terminati liceul?
- Cristi c.ronaldo: Planul meu pe viitor este ca sa imi termin o facultate.
- cOsMyN@ min@: In afara de scoala va mai ocupati cu ceva?
- Cristi c.ronaldo: Pot sa zic ca da pentru ca fac sport.
- cOsMyN@ min@: Ce fel de sport faceti?
- Cristi c.ronaldo: Fotbal
- cOsMyN@ min@: Multumesc pentru timpul acordat,si va doresc o zii placuta
- Cristi c.ronaldo: Va multumesc.La revedere.
- cOsMyN@ min@: La revedere!!
miercuri, 6 octombrie 2010
Functia Excel
Procesorul de tabele Excel include un numar mare de functii predefinite,Functiile predefinite reprezinta formule speciale care respectand o anume sintaxa, executa operatii si prelucrari specifice, fiind destinate rezolvarii unor probleme si aplicatii ce contin elemente predefinite de calcul.
Functia poate fi aleasa din lista functiilor cele mai utilizate (Most Recently Used), din lista tuturor functiilor disponibile ordonate alfabetic (All), sau din categoriile de functii specializate (Financial, Date & Time, Math & Trig, Statistical.
Cea mai mare parte a functiilor predefinite au trei componente:
- semnul "egal"= (sau semnul “plus” +, pentru compatibilitate cu 1-2-3);
- numele functiei;
- unul sau mai multe argumente
miercuri, 15 septembrie 2010
Vacanta de vara
Am stat pana seara tarziu,si am inceput sa ne cunoastem tot mai bine de atunci tinem legatura si vorbim in fiecare zii la telefon,nu este o fata fitoasa,sau smechera..este de gasca si linistita.De cand neam cunoscut aproape in tot weekendul iesim impreuna la suc prin parc.
De cand am inceput scoala inca nu ne-am intalnit dar urmeaza sa ne vedem saptamana asta si sa ne povestim ce am mai facut in ultimul timp.
luni, 31 mai 2010
luni, 17 mai 2010
miercuri, 28 aprilie 2010
miercuri, 14 aprilie 2010
Impartirea in paragraf
Un paravraf are de obicei primul rand decalat ,inspre dreapta adica aceasta nu incepe direct de la marginea stanga a paginii dupa un spatiu liber variabil ca marime,numit alineat.
marți, 30 martie 2010
luni, 1 martie 2010
Martisorul

Martisorul, este o sarbatoare specific romaneasca ce caracterizeaza poporul roman. El este un simbol foarte frumos in luna martie,unde toate femeile si toate fetele primesc martisoare. Mărţişorul este un mic obiect de podoabă legat de un şnur împletit dintr-un fir alb

marți, 23 februarie 2010
Violenta in scoala!!!!


luni, 15 februarie 2010
Interviul

Interviul este ca un gen jurnalistic, este o discuţie, însă nu o discuţie oarecare, ci una care întruneşte câteva condiţii minime:
- convorbirea are loc între un jurnalist şi o persoană care prezintă interes pentru public;
- trebuie să existe un accept de publicare dat jurnalistului de către interlocutor;
- discuţia este înregistrată şi publicată sub forma întrebare – răspuns.
Interviul este de fapt transcrierea acestei discuţii. Şi nu trebuie să credem că această transcriere o facem întocmai.
Prin telefon este cea mai rapida metoda.Dezavantajele sunt foarte multe, mergând până la faptul că interlocutorul poate închide subit. Totuşi este o modalitate foarte uzuală şi foarte practică. Nu întotdeauna ai timp să te întâlneşti cu cei pe care vrei să-i intervievezi.
Prin messeger avantajul este că se reduce foarte mult timpul pe care l-am pierde cu transcrierea discuţiei de pe bandă.
În primul rand, faţă în faţă, putem să exploatăm foarte bine comunicarea non-verbală. Dacă interlocutorul începe să bată cu pixul în masă sau să-şi frece mâinile e un semn pentru reporter. Un zâmbet nu poate fi transmis prin telefon sau e-mail.In data de 16.02.2010 am luat un interviu in liceul Constantin Brancusi,a unui elev din clasa a 11 a Joltan Tamas:
REP: Ce parere ai despre scoala unde invetii?
JT: Parerea mea?As vrea sa o pastrez pentru min
REP: Care e materi preferata?si dece ai aleso?
JT: Nu am o anume materie preferata dar imi place mai mult Matematica
REP: Ma gandesc ca aveti un profesor bun care va preda matematica,nu?
JT: Da am o profesoara care explica destul de bine
REP: Orele din liceul dumneavoastra cun sunt desfasurate?
JT: Orele se desfasoara in mod normal
REP: Ce modifiicare var placea sa se schimbe sau sa se faca in liceul in care invatati?
JT: Decocamdata imi plac toate cum sunt
REP: Care materie vi se pare mai grea?si dece?
JT: Franceza imi pare cea mai grea materie pentru ca numi place dialectul
REP: Doriti sa mergeti mai departe dupa ce terminati liceul?ce post ati dorii sa va alegeti pe viitor?
JT: Da ma duc mai departe dupa liceu dar inca nu is sigur ce o sa aleg pe viitor
REP: Va doresc mult succes in continuare.
JT: Multumesc va doresc o zi buna
miercuri, 10 februarie 2010
Salarii nesimptite!!

Bugetul de salarii pentru 2010 al celor 17 angajatii ai Fondului Propietatea, instituţie la care statul român este acţionar majoritar şi în conducerea căruia la fiecare schimbare de majoritate politică din România se modifică şi conducerea.Acum, instituţia este condusă de Ionuţ Popescu. De ieri, au fost primiţi şi fostul ministru, Gheorghe Pogea, dar şi secretarul de stat, Graţiela Iordache. La un calcul simplu, rezultă că pe lună, fiecare din cei 17 câştigă în jur de 8.000 de euro.Salariul mediu în această instituţie, unde Ministerul Finanţelor deţine 60% din acţiuni, este de peste 5.000 euro. În prezent Fondul are 17 angajaţi, iar cheltuielile cu salariile pentru 2009 au fost de circa 10,7 milioane lei (2,54 milioane euro), dublu faţă de anul precedent.
Sursa mea de inspiratie de la acest articol este Salarii
luni, 25 ianuarie 2010
Postarile mele de pe blog
- Primul meu blog
- Aniversarea lui Mihai Eminesc
- Vacanta de vara
- Reprezentarea mea
- Fumatul interzis
- Alcoolul
- Vadu Crisului
- Clopotelul scolii a sunat iar
- O intamplare tagica
- Balul bobocilor
- Curatenia la informatica
- Hartia cerata si cretata
- Procesul de preluare al hartiei
- O seara nelinistita
- Balul neuitat
- Fabricarea hartiei
- Ce sunt informatiile exif?
- Strada mea
- Photoshop
- Photoshop 2
- Schimbarea fundalului
- Albirea dintilor
- Mausul
- Comparatii de imprimante
- Copacul de hartie
- Invitatie
- Modificarea dintilor
- Imprimante
- Cadoul de Craciun
- Modificarea unei poze in photoshop
- Gripa porcina
marți, 19 ianuarie 2010
Gripa porcina!!!

Simptomele gripei porcine sunt similare gripei umane: tuse, febra brusca, dureri de cap si dureri musculaere. In cazurile grave, poate duce la pneumonie si chiar moarte. Perioada de incubare la oameni este intre doua si cinci zile.Gripa este provocata de unul din virusii inconjurati de o membrana – caz in care, pentru o infectie reusita, este nevoie doar de o modalitate prin care membrana virala sa fuzioneze cu membrana celulara. Doua proteine aflate in membrana – hemaglutinina (HA) si neuramidaza (NA) – sint necesare pentru penetrarea si parasirea celulei infectate.Evident solutia ideala ar fi un vaccin. In principiu un vaccin poate fi gata in 6 luni. Pina atunci exista mari stocuri de antivirale – Tamiflu si Relenza - pregatite deja in eventualitatea gripei aviare. Si, bininteles, toata aceasta tevatura mondiala ii face pe oameni mai atenti la simptome.


miercuri, 6 ianuarie 2010
Modificarea unei poze in photoshop
marți, 5 ianuarie 2010
Cadoul meu de Craciun!!!


